Mesotherapie bij haaruitval

Ga haaruitval tegen!

Waar wordt de mesotherapie haaruitval behandeling uitgevoerd?

Afgelopen jaren zijn er steeds meer klinieken die deze behandeling tegen haaruitval uitvoeren. In iedere provincie bevinden zich tegenwoordig wel één of meerdere klinieken die deze behandeling uitvoeren.

Deze mesotherapie is vooral effectief als er sprake is van erfelijke haaruitval. Wanneer er sprake is van een haarziekte, wordt meestal een andere behandeling aangeraden. Volgens verschillende bronnen hebben sommige mensen met alopecia areata echter ook baat bij de mesotherapie behandeling. Vooralsnog is dit echter nog niet wetenschappelijk vastgesteld.

Waardoor wordt haaruitval veroorzaakt?

Haaruitval kan een groot aantal oorzaken hebben. Wanneer iemand echter last krijgt van haaruitval, is de kans ongeveer 95 procent dat er sprake is van erfelijke haaruitval. Onder andere kan een haarspecialist vaak aan de hand van het haaruitval patroon bepalen in hoeverre er sprake is van erfelijke haaruitval. Als er sprake is van erfelijke haaruitval, is dit bij mannen meestal te zien aan een kalende kruin, een terugtrekkende haarlijn of inhammen die steeds groter worden. Als we kijken naar vrouwen, is er vaak sprake van diffuus haarverlies. Het haar bovenop het hoofd wordt dan geleidelijk steeds dunner. Haarziekten zijn vaak te herkennen aan plotseling haarverlies, dat ook plaatselijk kan zijn. Wanneer er bijvoorbeeld plotseling een ronde of ovale kale plek te zien is, kan dit duiden op de haarziekte alopecia areata.

Het is verstandig om altijd eerst door de huisarts of dermatoloog te laten vaststellen, waardoor de haaruitval veroorzaakt wordt. Het is namelijk ook mogelijk dat u haaruitval heeft door een ontsteking of door een tekort aan bepaalde voedingsstoffen. Het is het beste om een behandeling tegen haaruitval te starten, nadat is vastgesteld waardoor de haaruitval is veroorzaakt.

Indien er sprake is van erfelijke haaruitval, verzwakt het haar door het hormoon DHT. De haargroeicyclus wordt steeds korter en de haren worden steeds zwakker. Het haar zal hierdoor eerst dunner worden, voordat kaalheid zijn intrede doet.

Hoe werkt een mesotherapie behandeling tegen haaruitval?

Als u kiest voor een mesotherapie behandeling voor uw haar, zal de hoofdhuid met behulp van een zeer fijne naald worden geïnjecteerd. Door veel mensen wordt het als een niet erg pijnlijk behandeling gezien. De prikjes kunnen soms wel als vervelend worden ervaren. Daarom kiezen verschillende klinieken ervoor om de hoofdhuid eerst met een speciale vloeistof of crème licht te verdoven. Tijdens de mesotherapie behandeling worden verschillende belangrijke voedingsstoffen geïnjecteerd. Hierdoor krijgen de haarzakjes de benodigde voedingsstoffen. De kleine prikjes kunnen daarnaast ook een positief effect hebben op de haargroei.

De opbouwende fase en onderhoudsfase van mesotherapie voor het haar

Wanneer u kiest voor mesotherapie, bent u niet na 1 behandeling klaar. Als er sprake is van beginnende haaruitval, wordt meestal eerst gekozen voor een opbouwende fase. Deze opbouwende fase bestaat uit 6 tot 10 mesotherapie behandelingen. Wanneer deze behandelingen zijn uitgevoerd, volgt de onderhoudsfase. Afhankelijk van het advies van de specialist wordt vaak iedere 3 tot 6 maanden dan een nieuwe behandeling aangeraden.

Mesotherapie stimuleert de bloedcirculatie, dit gebeurt door met behulp van injecties de juiste bouwstoffen in de hoofdhuid te injecteren. Over het algemeen zijn de resultaten van mesotherapie positief. Net als bij andere haargroei stimulerende behandelingen kan het effect van de behandeling sterk verschillen per persoon.

De mesotherapie behandeling tegen haaruitval brengt de volgende voordelen met zich mee:

  • Ongewenste haaruitval kan soms worden gestopt.
  • De haarsituatie kan verbeteren.
  • De haargroei wordt gestimuleerd en haren worden gezonder.

Mesotherapie haar en mesotherapie (microneedling) 

huid?

De mesotherapie wordt niet alleen toegepast om de haaruitval situatie te verbeteren. Mesotherapie kan ook worden toegepast voor een mooiere huid. Het principe is hetzelfde. Door voedingsstoffen, bouwstoffen en anti-oxidanten in de huid in te brengen, wordt de huid mooier en stralender.

Reserveren
Translate »