Laser Ontharing

Effectieve permanente ontharing van gezichts- en lichaamsbeharing.

Het principe van de permanente ontharing

Het haarzakje en de bijbehorende melanine met chromofoor absorbeert licht. De laser zendt lichtstralen door de opperhuid heen en worden door de melanine in het haarzakje, dat zich zo’n 2 tot 4 millimeter onder de huid bevindt, geabsorbeerd.

Melanine is het pigment in het haarzakje dat zorgt voor de haarkleur. Wanneer dit het licht absorbeert, ontstaat hitte. Deze hitte beschadigt het haarzakje (een mini-orgaan dat uit meerdere onderdelen bestaat) vanaf de eerste ontharingssessie. Na 4 tot 8 opeenvolgende ontharingssessies zijn de meeste haarzakjes in de huid volledig verdwenen.

De laser verhit de zakjes en vernietigt deze door thermo-coagulatie. De melanine in het zakje absorbeert het laserlicht. Dit verloopt door het verhogen van de temperatuur van het zakje maar voorkomt beschadiging van de huid.

De doeltreffendheid van permanente ontharing hangt ook van de volgende factoren af:
De lichaamszone en het huidtype: de oksels zijn in het algemeen makkelijker te behandelen dan de bovenlip.
De klant: vrouwen hebben in het algemeen minder behandelingen nodig dan mannen.
Het huidtype: zwarte haren zijn makkelijker te behandelen dan blond haar.
De haardichtheid: schaarse haargroei is makkelijker te behandelen dan dichte beharing.

Tevredenheid

De tevredenheid over de behandelingen is erg hoog en veel klanten zijn opgetogen over het feit dat zij zich niet langer zorgen hoeven te maken over terugkerende haargroei. Velen beschrijven de resultaten als een bevrijdend effect, dat meer tijd en minder kosten betekent. En daarbij komt natuurlijk nog het esthetische aspect voor hen en hun partners!

Voor- en nadelen

Experts zijn het niet eens over de rol en het nut van beharing. Het enige bekende nadeel van ontharing geldt voor de schaamstreek; sommige personen betreuren na enige jaren immers de permanente ontharing in deze zone. De voordelen zijn talrijk: tijdwinst bij het regelmatig epileren, minder stress en pijn die met epileren met hars gepaard gaan en natuurlijk het esthetische aspect van een glad lichaam. In tegenstelling tot elektrisch ontharen of met hars, komen bij permanente ontharing geen ingegroeide haren voor. Wanneer haren onder de huid zijwaarts groeien, kunnen deze immers tot ontsteking van het weefsel leiden en pijn veroorzaken.

Voordelen

Volgens meerdere studies effectiever dan IPL-behandelingen. Effectief op het meeste blonde haar. Alle huidtypes kunnen behandeld worden, zelfs donkere en zwarte huid. Vrijwel pijnloze techniek in vergelijking met IPL (ideaal voor de ontharing van de bikinilijn). Veilige techniek zonder noemenswaardige bijwerkingen.

Hoeveel sessies zijn nodig?

Voor de bikinilijn, de armen, benen en rug zijn, afhankelijk van de persoon, ongeveer 8 sessies nodig. Voor de oksels is dat wat minder: 5 tot 6 sessies. Het aantal sessies varieert wel per huidtype, haarsoort en haargroei van ieder individu. Personen met weinig haargroei en/of dikkere haren zullen minder sessies nodig hebben dan mensen die veel haargroei of een dunne beharing hebben. Donkere of zwarte huidtypes hebben in de regel meer sessies nodig.

Laserbehandelingen voor mannen

Bij MAISON DE PARIS hebben we voor iedereen een passende behandeling. Mannen hebben vaak last van ongewenste haargroei op de rug, borst en buik of oksels.

Ook sport kan een reden zijn voor ontharen, bijvoorbeeld van de armen en benen. Wij ontharen al deze gebieden professioneel en effectief met onze DIODE laser

Kunnen mannen laseren?

Ja zeker. Mannen kunnen zich laten laseren. Ons laserapparaat is geschikt voor allerlei huidtypes waaronder die van de man. 

Wat ontharen mannen vaak?

Mannen komen vaak voor laserontharing van de rug en borst. Maar ook andere haarzones kunnen we behandelen, zoals benen, armen, oksels, gezicht (wenkbrauwen, baardstreek, nek), schouders of buik.

Hoeveel tijd zit er tussen de behandelingen?

Dit is afhankelijk van het gebied: hoe sneller de haartjes er groeien, hoe minder tijd er tussen twee behandelingen hoeft te zitten. De wachttijd varieert van 6 tot 12 weken. In het intakegesprek bespreken we het verwachte aantal behandelingen en hoeveel tijd er tussen moet zitten.

Houd rekening met de volgende onderbrekingen tussen twee opeenvolgende sessies :
4 tot 5 weken voor het gezicht, de bikinilijn en de oksels.
5 tot 6 weken voor de benen, armen, rug, romp. Ook al worden behandelingen overgeslagen, zijn ze zelfs na langere tijd nog steeds even doeltreffend.

Voor een doeltreffende en veilige behandeling mag u zich tijdens de 4 weken die aan de laserbehandeling voorafgaan niet aan zonlicht blootstellen. Bescherm de te behandelen zone met de hoogste beschermingsfactor.

De huid moet vooraf gezuiverd worden met water en een zachte zeep. Er mogen geen restanten achterblijven van bodylotion, make-up of deodorant.
Het haar moet 1 dag of dezelfde dag vóór de sessie worden afgeschoren ( oksels – bikinilijn – benen etc ) 
Scheer de kleine haartjes liever niet af.
Scheer gezichtshaar het liefst niet voor dames.

Na de uitgebreide anamnese gaan we u voorbereiden op de behandeling door de zone te reinigen, moedervlekjes af te dekken met speciale tape, het aftekenen van de zone en het aanbrengen van de Laser gel en de speciale Laser bril ter bescherming van uw ogen. U ligt ontspannen in de luxe behandelstoel.

In de week na de behandeling kan er sprake zijn van een soort ‘hergroei’, maar deze moet gezien worden als een natuurlijk proces van het haar dat het haarzakje definitief heeft verlaten.

Tussen de behandelingen is het heel belangrijk om geen haren met een epileertang, hars of elektrolyse te verwijderen om het proces niet te verstoren. Indien gewenst kunt u zich scheren of een ontharing crème gebruiken.

De niet behandelde beharing kan tijdens de volgende worden weggenomen.

10 tot 20% van de haren zullen in de dagen na de behandeling, maar ook al tijdens de sessie, verdwijnen.

Omdat de behandeling op zich al irritatie veroorzaakt, dient men de huid te beschermen met de hoogste beschermingsfactor 50 SPF en blootstelling aan zonlicht te vermijden (tenminste 5 dagen) om onnatuurlijke pigmentatie te voorkomen. 

Zonvakanties binnen de twee weken na een sessie worden streng afgeraden.

Gevaren en risico’s

Het niet opvolgen van de adviezen met betrekking tot het zonnen, kan leiden tot een tijdelijke over pigmentatie van de huid die wel 3 maanden kan aanhouden.

In de zones met dichte haargroei gaat roodheid gepaard met een branderig gevoel zoals na een zonnesteek. Deze bijwerking duurt hooguit twee dagen.
Allergische nevenwerkingen komen weinig voor, maar bij allergie voor licht kunnen rode vlekjes voorkomen.
In geval van jeuk of tintelingen na de behandeling kan er een ontstekingsremmende crème (type Trihistalex) worden gebruikt. Zonneallergie vormt desalniettemin geen bezwaar voor de behandeling.

Het is belangrijk om de betrokken zone te scheren omdat de haren tijdens de behandeling erg heet worden. Als de haren dan de huid raken, zou dit een onaangenaam gevoel kunnen veroorzaken. Ook al vergat u dit, is scheren net vóór de behandeling nog steeds mogelijk. Haren op het gezicht kan u beter wegknippen dan scheren. Het is het beste om zich 48 uur voor de permanente ontharingssessie te scheren.

Nee in tegenstelling tot IPL licht verhit de huid en kan lichte pijn veroorzaken (vooral bij de bikinilijn). Een laserapparaat verhit de huid veel minder (tijdens de behandeling bijna niet te merken). Bovendien werkt de ICE Diode Laser met een geïntegreerde koeling in het handstuk waardoor de behandeling pijnloos uitgevoerd kan worden.

Een laserbehandeling wordt afgeraden als u:

 • Aan epilepsie lijdt
 • Koorts of een infectie heeft
 • Medicijnen gebruikt die uw huid lichtgevoelig maken
 • Een pacemaker heeft
 • Het gebruik van zelfbruiners zoals Oenobiol 2 weken voor aanvang van de sessie.
 • Het gebruik van essentiële oliën een week voor aanvang van de sessie.
 • Het gebruik van ontkleuringscrèmes 2 weken voor aanvang van de sessie.
 • Elektrische ontharing of met hars op de te behandelen oppervlakte 4 weken voor aanvang van de sessie.
 • Blootstelling aan de zon twee weken vóór of 5 dagen na de behandeling voor permanente ontharing.
 • Zwangerschap of actief zwanger willen worden of borstvoeding geeft.
 • Huidziekten zoals vitiligo (depigmentatie van de huid), psoriasis, huidkanker, eczeem of dermatitis.
 • Het gebruik van Roaccutane of vitamine A-producten zoals isotretinoïne.
 • Onder behandeling met foto sensibiliserende medicijnen (kunnen brandwonden en bijwerkingen veroorzaken)
 • Piercings, tatoeages of een implantaat heeft in het te behandelen gebied

Verboden zones

Alle delen van het lichaam zijn toegestaan behalve deze twee zones:

 • Direct op de genitaliën bij zowel mannen als vrouwen.
 • Het wordt afgeraden om de wenkbrauwen dicht bij de ogen te behandelen en getatoeëerde zones.

Hormonale problemen?

Permanente ontharingssessies kunnen mogelijk niet doeltreffend zijn na 6 maanden als hormonale aandoeningen (PCOS) worden vastgesteld, hirsutisme of als de haargroei verstoord is. Het wordt dus aanbevolen om deze problemen te verhelpen alvorens verder te gaan met de ontharingssessies.

Reserveren
Translate »