Picolaser behandeling

Effectief bij het verwijderen van pigmentvlekken, rimpels, grove poriën, acne, littekens!

Wat houd een pico laser behandeling in?

Een pico laserbehandeling is een medische procedure waarbij een pico laser wordt gebruikt om korte pulsen van laserlicht uit te zenden. Dit helpt bij het verminderen van huidproblemen zoals pigmentvlekken, littekens en fijne lijntjes. Het voordeel van de pico laser is dat het sneller werkt dan traditionele lasers met kortere hersteltijden.

Waarom een pico laser behandeling?

Met de pico laser behandelen we de huid op een veilige en effectieve manier. Door middel van deze behandeltechniek zijn we in staat om heel selectief bepaalde delen van de huid te behandelen. De pico laserbehandeling gebruiken we onder andere voor de volgende doeleinden:

  • Pigmentvlekken verwijderen
  • Melasma verminderen
  • Verwijderen van tatoeages
  •  Verwijderen van permanente make-up

Hoe werkt de pico laser?

De pico laser werkt, net als andere lasers, door middel van lichtpulsen. Het grote verschil met traditionele lasers is dat de pico laser lichtpulsen produceert van slechts een picoseconde. Dit is 1000 keer sneller dan traditionele lasers die werken met de snelheid van een nanoseconde. Het grote voordeel hiervan is dat de puls zo krachtig is, dat (inkt)pigmenten worden verpulverd in veel kleinere deeltjes dan bij andere lasers. Omdat de deeltjes zo klein zijn, voert het lichaam ze sneller af. Hierdoor zijn minder behandelingen nodig. Daarnaast is het met de pico laser mogelijk om heel precies de juiste plek te behandelen, waardoor de ‘gezonde’ huid gespaard blijft.

Hoelang duurt het tot het resultaat zichtbaar is?

De resultaten van de pico laser behandelingen voor pigmentvlekken en melasma worden na enkele dagen zichtbaar. Na de behandeling kleurt het pigment eerst iets donkerder, maar na een aantal dagen trekt de kleur al weg. Gemiddeld zijn er één tot vier behandelingen nodig om tot het gewenste resultaat te komen.

Tatoeage verwijderen met de pico laser

De pico laser wordt veel gebruikt voor het verwijderen van tatoeages. Gemiddeld zijn er drie tot vijf laserbehandelingen nodig om een tatoeage helemaal te verwijderen. Een groot voordeel van deze manier van tatoeages verwijderen is dat de laser vanwege de extreem korte lichtpulsen geen littekens achterlaat.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Het aantal benodigde pico laserbehandelingen varieert afhankelijk van het specifieke huidprobleem dat je wilt aanpakken en je individuele reactie op de behandeling. Over het algemeen worden meerdere sessies aanbevolen, vaak met tussenpozen van enkele weken, voor optimale resultaten. Het is het beste om dit te bespreken met een gekwalificeerde huidspecialist, omdat zij een gepersonaliseerd behandelingsplan kunnen opstellen op basis van jouw specifieke situatie.

Wanneer zie je de resultaten van de lipo laser behandeling?

De zichtbare resultaten van een lipo laser behandeling kunnen variëren afhankelijk van factoren zoals het individuele metabolisme, de behandelingsspecificaties en levensstijl. Sommige mensen ervaren mogelijk direct na de behandeling een lichte vermindering van omvang, maar optimale resultaten kunnen geleidelijk zichtbaar zijn na meerdere sessies.

Reserveren
Translate »